Over Sesu

429257_10150536169181949_1006019161_n

 

Hoi!

Ik ben Sesu, een veelvraat en kookfanaat wonend in Amsterdam. Toen ik op een serieuze universiteit werkte en alleen maar over boeken gebogen zat en voor mijn computer een stijve nek kweekte, besloot ik op een gegeven moment om in mijn vrije tijd alleen nog maar dingen te doen waar ik heel blij van word. En dat is heel veel koken, nog meer eten en er (met een knipoog) over schrijven. In 2014 werd mijn blog Sesu Chops dan ook een vrolijk feit. Inmiddels werk ik buiten de universiteitsmuren als onderzoeker en probeer ik in de avonduren en weekenden zo veel mogelijk te hakken en bakken, de (pseudo) food scientist in eigen keuken uit te hangen en daar wat over te schrijven. Ook al is het soms lastig qua tijd, ik beleef er nog steeds veel plezier aan. Hopelijk jij ook!

Afgezien van het feit dat ik weinig (rood) vlees eet ben ik niet ten prooi gevallen aan de talloze gezondheids- en verantwoordelijkheidstrends (of regimes?) omtrent eten, een fenomeen dat in toenemende mate ons dagelijks leven beïnvloedt (of politiseert?). Ik sta net zo kritisch tegenover de bio-industrie en haar plofkippen als de conventionalisering van eerlijk en biologisch eten, en ik vermijd diëten die me verbieden vet of koolhydraten in mijn mond te stoppen. Op mijn blog vind je dus geen vermageringsrecepten waardoor je je dijen niet meer in je skinny jeans hoeft te proppen- koop gewoon een grotere broek zou ik zeggen.

Wat kun je dan wel van mijn blog verwachten? Op sesuchops.nl staan alleen recepten die ik zelf graag gebruik om mooie maaltijden op tafel te zetten, en die vaak gewoon boter, suiker en room op de ingrediëntenlijst hebben staan, maar wel verse groente en fruit als benodigdheden vereisen. Ook probeer ik voor alle maaltijden zoveel mogelijk zelf te maken, want wat is er nou leuker dan je eigen currypasta te maken, zelfgemaakte ravioli’s te vouwen of homemade paneer te kunnen serveren?

Naast recepten van allerlei simpele hapjes en gerechten die je met gemak zelf op tafel kunt toveren maak ik je graag deelgenoot van mijn persoonlijke ontdekkingsreis door de culinair Zuid-Korea, het land waar ik zo’n dertig jaar geleden ben geboren voordat ik naar Nederland werd getransporteerd en in een West-Fries stadje opgroeide tot een nuchtere Hollandse dame. Je hoeft geen tranentrekkende rootsverhalen over mijn verloren familie in Korea te verwachten (graag verwijs ik je dan door naar Spoorloos), want ik heb geen last van identiteitsproblemen en ben enkel geïnteresseerd in de Koreaanse keuken. Om mijn Koreaanse kook skills te kunnen ontwikkelen en ik de recepten van deze smaakvolle en spicy gerechten met je wil delen vind je onder de button Korean Food Lab een overzicht van mijn Koraanse bak- en brouwsels. Omdat ik dit alles dus zonder Koreaanse oma’s, vaders, moeders en vrienden moet bolwerken is dit onderdeel van sesuchops.nl met recht een lab: trial-and-error Korean food dus. Laat maar weten of het je smaakt.

Andere tips, opmerkingen of ideeën zijn altijd welkom. Stuur hiervoor een e-mail naar sesu@sesuchops.nl. Ik beantwoord mails altijd en zo snel mogelijk. Beloofd.

Veel plezier op en met mijn blog!

Sesu

Short facts voor de liefhebber:

Chefs: Anthony Bourdain, James Martin, Heston Blumenthal en David Chang

Eten: chilipepers, verse pasta, pindakaas, zuurdesembrood, avocado

Drinken: alles van Two Chefs Brewing, koffie, groene thee met gember en graanthee

Boek: Momofuku, Over Rot

TV-programma: Saturday Kitchen Non-food: detectives vol moord en doodslag (ik háát Spoorloos)

Restaurant: Vuurtoreneiland, Seoul Garden

Stad: Amsterdam, Istanbul, Berlijn

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.