Hummus met miso

Super treat: hummus met miso

Het zal je wellicht al zijn opgevallen: mijn twee favoriete ingrediënten zijn momenteel kikkererwten en miso. De kikkererwten gebruik ik in snelle eenpansgerechten, maar bovenal om hummus van te maken en de miso om soepen en hartige pannenkoeken een diepe umami dimensie te geven. Het combineren van de twee in een hummus mét miso was niet eerder bij met opgekomen todat ik hier enkele plaatjes van in het foodie paradise Instagram tegenkwam. Om van te watertanden zo lekker en om van te juichen, zo makkelijk.

Deze hummus met miso is binnen vijf minuten klaar, extreem hartig en zout, zacht van structuur en dipt verdacht makkelijk weg met grote stukken brood of knapperige groenten. De meneer thuis zei met volle mond: “zet maar op je blog dat ik het lekker vond. Zeg dat maar, ja.” Bij dezen.

Ingrediënten voor 1 kommetje hummus met miso

1 blik kikkererwten van 400 gram

1 teen knoflook, grof gesneden

1 eetlepel witte miso

1 theelepel sesamolie

2 eetlepels olijfolie

2/3 eetlepels water

sap van een halve citroen

zout en peper

optioneel: chilipoeder naar smaak

Brood/groente/crackers om erbij te serveren

To do:

Spoel de kikkererwten af en laat even uitlekken. Doe samen met de knoflook en miso in een kom of maatbeker. Giet er olijfolie, sesamolie, citroensap en water bij en pureer tot een zachte pasta met een blender. Breng de hummus met miso op smaak met zout en peper en eventueel wat extra citroensap. Pas de dikte van de hummus aan door wat olijfolie en/of water toe te voegen. Schep in een kom, bestrooi indien gewenst met wat chilipoeder en serveer met brood of groenten.

Hummus met miso
Hummus met miso. Lekker met knapperig gegrild brood.

4 Comments

  1. Wat leuk, hummus met miso 🙂 Ik heb nog een heel bakje miso pasta staan, maar weet niet zo goed wat ik er mee moet (naast miso soep maken), dus ik ga deze eens proberen. En even kijken naar je andere recepten met miso! Weet je misschien hoelang je miso pasta open kan bewaren en hoe het best? Het staat er allemaal Aziatisch op bij mij haha!

    • Hoi! Leuk van je te horen! Miso kan je erg lang bewaren, mits in een goed afgesloten bakje en in de koelkast. Hoe donkerder de miso, hoe langer. Lichte miso kun je geloof ik 9 maanden bewaren en donkere zeker een jaar. Dus je hebt vast nog even de tijd om je miso te gebruiken 🙂

  2. Ik zie miso de laatste tijd overal voorbij komen, het wordt echt eens tijd om het te proberen in hummus of andere gerechtjes!

    • Ja zeker doen, ik moet ook nog heel veel uitproberen. Maar tot nu toe vind ik alles met miso (of doenjang) ontzettend lekker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.